Wat te doen?

Wat te doen?

Er zijn genoeg dingen te doen op Terschelling voor jong en oud. Denk hierbij aan simpel wandelen of fietsen maar ook andere activiteiten , zoals musea bezoeken of midgetgolfen. Zie hieronder voor alle activiteiten en evenementen die er te doen zijn op Terschelling.

 

Activiteiten van Terschelling 

Fietsen 
Er kan heerlijk gefietst worden op Terschelling. Bij onze chalet zijn twee fietsen aanwezig, meer fietsen kunt u huren bij de vele fietsverhuurders op het eiland. In elk dorpje is er wel een te vinden. Klik hier voor een overzicht van alle fietsverhuurders. Er zijn op internet en in het vvv-gebouw op West-Terschelling genoeg fietsroutes te vinden.

Wandelen
Er zijn een aantal gedeeltes waar je moeilijk of niet met de fiets kan komen, daar kan dan natuurlijk lekker gewandeld worden. Denk hierbij aan de duinen, in de bossen of ga eens naar het mooie natuurgebied: de Boschplaat. De Boschplaat is een van de mooiste plekjes op Terschelling. Bovendien staat hier het Drenkelingenhuisje van Terschelling, wat erg populair is om te bezoeken. Wel is het een hele wandeltocht om daar te komen, namelijk 8 kilometer vanaf het laatste strandpaviljoen. De Boschplaat staat bekend om het witte strand, de mooie schelpjes en de vele soorten vogels. Er broeden wel 65 soorten vogels waardoor het gebied in het broedseizoen deels niet toegankelijk is (15 maart tot 15 augustus). Wel kan het zandpad langs de duinenrij het hele jaar door gebruikt worden.

Shoppen
In zowel West-Terschelling als in Midsland en Hoorn zijn er erg leuke winkeltjes. Niet alleen kledingwinkels, maar ook veel souvenirs winkels, kleine ateliers en andere leuke winkeltjes.

Midgetgolfen
Er zijn een aantal plekken waar je kan midgetgolfen. Namelijk bij de Molenbaan in Formerum en bij de Richel in West-Terschelling. De molenbaan is iets kleiner maar gezelliger  en een leuke plek waar je een kopje koffie met een gebakje of ijsje kan halen. De midgetgolf baan bij de Richel is wat ruimer en hier zit ook nog een grote speeltuin en een eetcafé bij. Allebei erg leuk!

Musea
Er zijn fantastisch leuke en informatieve musea te vinden op het eiland. Namelijk het Wrakkenmuseum, ’t Behouden Huys, de Bessenschuur, het Natuurmuseum en het Zeeaquarium. Het Wrakkenmuseum in Formerum is een erg indrukwekkend museum. Er worden talrijke vondsten van het strand getoond, variërend van de inhoud van aangespoelde containers tot de bekende ‘briefjes in fles’. ’t Behouden Huys in West-Terschelling is een informatief museum over de geschiedenis van Terschelling. De Bessenschuur is een cranberry museum in West-Terschelling, waar niet alleen geleerd wordt over de geschiedenis van de cranberry, maar waar deze ook nog eens geproefd kan worden. Ten slotte is er nog het Natuurmuseum en het Zeeaquarium in West-Terschelling waar van alles gepresenteerd wordt over de natuur en het landschap van Terschelling. Bunkermuseum terschelling is ook een aanrader.

Lasergamen/ Paintballen
Bovendien zijn er groepsactiviteiten zoals lasergamen en paintballen op het eiland. Klik hier voor meer informatie.

Bowlen
In hotel Bornholm in West-Terschelling kan er gebowld worden. Dit is erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Huifkartocht of paardrijden
Er zijn verschillende soorten huifkartochten te doen op Terschelling. Er gaat zelfs een tocht over de Boschplaat. Er kan ook gereden worden op een pony of paard, zowel op het strand als door de duinen en in het bos. Er zijn twee bedrijven die dit aanbieden. Namelijk Terpstra in Hoorn en Puur in Oosterend. Een aanrader voor kinderen!

Zeehondentocht
Er is een leuke zeehondentocht waarbij er gegarandeerd zeehonden gespot worden in de zee. Zelfs zo dichtbij dat er geen verrekijker nodig is. Daarnaast zijn er nog meer rondvaarten te doen. Klik hier voor meer informatie.

Staatsbosbeheer excursies
Voor wie erg van de natuur houdt zijn er ook nog verschillende excursies van Staatsbosbeheer, waaronder een kabouterpad die erg geschikt is voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Klik hier voor alle activiteiten van Staatsbosbeheer.

Klimbos Klimdaris
Tevens kan er op West-Terschelling geklommen worden, namelijk bij klimbos Klimdaris. Een leuke activiteit voor de avontuurlijke gezinnen. Klik hier voor meer informatie.

Bunkers
Op Terschelling zijn heel wat bunkers te vinden. Je kunt er zelf naar op zoek gaan maar er zijn ook speciale excursies en museums voor. Klik hier voor meer informatie.

Wellness
Even lekker luxe genieten? Er zijn veel mogelijkheden om te genieten van de wellness op het eiland. Klik hier voor meer informatie.

Golfsurfen of suppen
Altijd al eens willen golfsurfen of suppen? Dan kan dat op Terschelling. De Noordzee-kant van het eiland biedt namelijk het hele jaar goede surfcondities. Klik hier voor meer informatie.

Zwemmen
Ook is er een binnenbad aanwezig op het eiland. Deze is in West-Terschelling, namelijk zwembad de Dobe. Het zwembad is een overzichtelijk familiebad. Het bad heeft zowel een glijbaan, als jetsteams, sproeidouches en een bubbelbad. Ook is er voor de kleintjes een speciaal peuterbad. Klik hier voor meer informatie.

Braderie
In de zomermaanden juli en augustus zijn er gezellige braderieën afwisselend in West-Terschelling en Midsland. Op de braderie zijn diverse kramen met Terschellinger producten. Erg gezellig om een keer te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

 

Evenementen van Terschelling

Oerol
Oerol is hét festival van Terschelling. Jaarlijks verandert het eiland in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, beeldende kunst en muziek. Oerol op Terschelling is één van de grootste locatietheatherfestivals van Europa. Met zo’n 55.000 bezoekers is dit jaarlijks terugkerende festival populair bij jong en oud. Klik hier voor meer informatie.

Berenloop
De Berenloop is een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland. De sfeer tijdens dit evenement is erg gezellig. Steevast gehouden in november, kunnen de deelnemers zich opmaken voor een uitdagende loop. Ooit begonnen als afsluiting van het  themajaar “400 jaar Willem Barentsz” is de Berenloop Terschelling nu uitgegroeid tot een sportief spektakel. Klik hier voor meer informatie.

Terschellinger Filmdagen
Tijdens de Terschellinger Filmdagen is het optimaal genieten van alles wat Terschelling te bieden heeft. Beleef de mooiste films op bijzondere locaties op het eiland. Een lang weekend in november, van donderdag tot en met zondag, worden er tijdens de Terschellinger Filmdagen op diverse locaties een groot aantal films gedraaid. Drama, thriller, adventure, documentaires, Feel good films en nog veel meer. Films van eigen bodem, films uit andere delen van de wereld, allemaal uniek en allemaal het bekijken waard tijdens de Terschellinger filmdagen. Klik hier voor meer informatie.

HT roeirace
De HT roeirace staat voor Harlingen Terschelling roeirace. Tijdens deze race roeien er zo’n 130 boten van Harlingen naar Terschelling toe. Overigens is de ca. 34 km lange oversteek over de Waddenzee een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijdestroom. Er zijn dan ook regelmatig uitvallers in deze race. Klik hier voor meer informatie.

Fjoertoer
De Fjoertoer vindt in het eerste weekend na de paasdagen plaats op Terschelling, sinds 2008 Wandelaars lopen 16, 22 of 42 kilometer door de natuur over het schitterende eiland. De Fjoertoer dankt zijn naam aan de vuurtoren op Terschelling. Vroeger werd door vuur (het Friese woord is fjoer) op de toren (toer) de schepen in de omgeving gewaarschuwd. Nu zijn de verschillende kunstwerken met vuur-, licht- en geluidseffecten tijdens de Fjoertoer Terschelling de bakens voor de wandelaars door de nacht. Klik hier voor meer informatie.

Western Terschelling
De winkelstraten van het dorp West op Terschelling worden volledig omgetoverd tot een Country & Western dorp. Geniet van Bluegrass en Country muziek, waag een dansje tijdens het linedancing en bewonder de prachtig uitgedoste paarden. Wandel over de gezellige markt tijdens Western Terschelling, doe mee met verschillende Westernspelen en uiteraard zijn er diverse Westerndemonstraties. Western Terschelling biedt voor iedere bezoeker wat wils, of u nu actief bezig wilt zijn of gewoon wilt genieten van de verschillende shows. Klik hier voor meer informatie.

Rock and roll street
Rock & Roll Street Terschelling, het eerste weekend van september op Terschelling weer even terug naar de jaren 50. Al bijna 30 jaar wordt dit Rock & Roll Street Terschelling festival met veel enthousiasme ontvangen door de bezoekers en met veel plezier georganiseerd door de bewoners van Terschelling. De dorpsstraat vormt het decor voor een spektakel van vetkuiven, suikerspinnen, oldtimers, solexen en bovenal veel live Rockabilly en Rock and Roll muziek. Klik hier voor meer informatie.